top of page

פוקצ'ה של בוקר

פוקצ'ה מדהימה שגורמת למטבח להריח נפלא
וגורמת לנו לבעיה גדולה - אי אפשר להפסיק לאכול אותה !!!

המרכיבים

המרכיבים
1 ק"ג קמח
1 כף שמרים
4 כפות סוכר
1 כף מלח (אפשר גם 1/2 כף)
1/3 כוס שמן זית
1/2-3/4 ליטר מים (לפי התחושה), במידה וילדים עובדים עם הבצק רצוי שיהיה מעט דביק, למבוגרים דביק.

הכנה

לערבב קמח, שמרים, סוכר ושמן, להוסיף מים, בהתחלה חצי ליטר בשני שלבים. להמשיך ללוש ולהוסיף לפי הצורך עוד מים. לאחר מספר דקות להוסיף מלח, להמשיך ללוש עוד 10 דקות, לתת לבצק לתפוח כשעה, בשלב זה יש להדליק את התנור ולהכניס תבנית ריקה לתנור, לאחר שעה של תפיחה ליצור כדורים בגודל כדור טניס ולתת לכדורים לתפוח 1/2 שעה. לשטח את הבצק עם הידיים לעובי של 2 ס"מ ניתן להניח לבצק לתפוח מספר דקות נוספות (במידה והבצק דביק ניתן לשמן את הידיים). להוציא את התבנית מהתנור, לפזר קמח, להניח את הבצק בתבנית למשך 10-20 דקות (משתנה לפי הגודל) למרוח בשמן זית ולאכול. תוספות: ניתן להחליף 1/3 מכמות הקמח לקמח מלא או שיפון, ניתן להוסיף פשטן (לטחון), שומשום, גרעינים וכ"ו. לשדרוג לא מחייב - אבן שמוט.

bottom of page